Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
15.5.2024 12:50
Ministar Elmedin Konaković sastao se sa predstavnicima ZEPS-a Sanelom Ibrićem i Elvirom Ajanovićem

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se 15. maja 2024. godine sa koordinatorom Organizacijskog tima i menadžerom Sajma ZEPS (Zeničkog privrednog sajma) Sanelom Ibrićem i organizatorom i vlasnikom ZEPS-a Elvirom Ajanovićem.

Na sastanku je razgovarano o organizaciji 26. zeničkog privrednog sajma (ZEPS), koji bi se nakon petogodišnje pauze ponovo trebao održati od 1. do 5. oktobra ove godine.

Tom prilikom je istaknuto da je ZEPS najveći sajam međunarodnog karaktera u Bosni i Hercegovini te da već treću deceniju privlači značajan broj domaćih i stranih izlagača s ciljem promoviranja industrijskog razvoja, inovacija i poslovnog umrežavanja.

Ministar Konaković je naglasio značaj održavanja ovog sajma te izrazio zadovoljstvo što ZEPS, nakon pet godina, nastavlja biti promotor aktivnosti usmjerenih na jačanje bosanskohercegovačke ekonomije i povezivanja privrednika ove regije.

Predstavnici ZEPS-a izrazili su zahvalnost ministru Konakoviću i Ministarstvu vanjskih poslova BiH na pomoći kako bi se Sajam ponovno organizirao i vratio na stare staze uspjeha.