Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
23.3.2024 20:28
Ministar Elmedin Konaković sastao se sa predsjednikom BNV RH Arminom Hodžićem i predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je 23. marta 2024. godine u Zagrebu sa predsjednikom Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske Arminom Hodžićem, zajedničkim kandidatom na parlamentarnim izborima za predstavnika Bošnjaka u hrvatskom Saboru, i predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore.

Predsjednik BNV Hodžić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo posjetom ministra Konakovića i delegacije MVP BiH jer je to pokazatelj da se u institucijama Bosne i Hercegovine nalaze dužnosnici koji brinu o Bošnjacima u inozemstvu. Zahvalio je ministru Konakoviću na zalaganju i inicijativama za ostvarivanje prava Bošnjaka u Hrvatskoj.

Ministar Konaković je izrazio podršku predsjedniku BNV Hodžiću na kandidaturi za predstavnika Bošnjaka na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj te obećao da će nastaviti s potporom i pomoći bosanskohercegovačkoj dijaspori.

Ministar Konaković, delegacija MVP BiH i predstavnici diplomatskog kora prisustvovali su iftaru koji je večeras priredilo BNV RH.