Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Stipendije i studijski boravci
15.12.2022 11:38
RUMUNIJA - STIPENDIJE

Ministarstvo vanjskih poslova Rumunije - Direktorat za kulturnu diplomatiju, obrazovanje i nauku izražava svoje pohvale diplomatskim misijama akreditovanim u Bukureštu i ima čast da najavi pokretanje Programa za školsku 2003-2004. godinu za stipendije Ministarstva vanjskih poslova Rumunije stranim državljanima na osnovu Odluke Vlade br. 288/1993.

Prema poslovniku Programa, svaki kandidat će lično, u periodu od 15. decembra 2022. do 1. marta 2023. godine, podnijeti jedinstvenu online prijavu za stipendiju.

Da bi se prijavili, kandidati će morati da pristupe onlajn platformi na https://studyinromania.gov.ro, putem dugmeta Prijavi se za MFA stipendije ili direktno na https://scholarships.studyinromania.gov.ro.

Svaki kandidat će kreirati nalog na platformi, popuniti tražene podatke i učitati traženu dokumentaciju.

Prijave koje se podnose na drugi način (npr. matičnim uredima Ministarstva vanjskih poslova ili Ministarstva prosvjete, na e-mail adrese zaposlenih u MIP-u / odjeljenja u sjedištu MVP-a, na / od strane rumunskih diplomatskih misija ili stranih diplomatskih misije akreditovane u Bukureštu) neće biti uzete u obzir.


Rezultati procesa odabira stipendija biće objavljeni e-mailom do 15. jula 2023. godine svakom kandidatu koji se prijavio za dodjelu stipendije.

Napominjemo da se informacije u vezi s Programom stipendiranja mogu pronaći na web stranici ministarstva:
https://www.mae.ro/node/1794 (na rumunskom), http://www.mae.ro/en/node/10251 (na engleskom) i http://www.mae.ro/fr/node/10251 (na francuskom).

Ministarstvo vanjskih poslova Rumunije - Direktorat za kulturnu diplomatiju, obrazovanje i nauku koristi ovu priliku da diplomatskoj misiji akreditovanoj u Bukureštu ponovo izrazi svoje najveće poštovanje.