Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Stipendije i studijski boravci
17.2.2021 16:08
Poziv za studiranje na MGIMO u Ruskoj Federaciji za 2021/2022. akademsku godinu

Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini obavijestila je Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine da je Moskovski državni institut za međunarodne odnose pri Ministarstvu vanjskih poslova Ruske Federacije (MGIMO) u okviru konkursa za studiranje po programima osnovnih studija u 2021/2022. akademskoj godini za Bosnu i Hercegovinu izdvojio jedno mjesto.

Poželjno je poznavanje ruskog jezika, u suprotnom postoji mogućnost pohađanja pripremnog odjeljenja koje traje godinu dana. Za prijemni ispit kandidat treba da ploži ruski jezik (ukoliko ga poznaje) te drugi strani jezik po izboru, a prijemni ispiti će se odvijati na daljinu.

Kandidat treba da dostavi, uz svoje lične podatke, smjer traženog obrazovanja (međunarodni odnosi, regionalni studiji, ekonomija, jurisprudencija, novinarstvo, marketing i odnosi sa javnošću, politologija, javni i lokalni menadžment, trgovinska djelatnost), koje bi jezike kandidat želio da izučava, neophodnost pohađanja pripremnog odjeljenja, broj telefona i e-mail adresu. Sve navedeno potrebno je dostaviti na adresu Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine, Musala 2, Sarajevo do 20. aprila 2021. godine.

Kontakt osoba po pitanjima vezanim za upisivanje na MGIMO u okviru izdvojene kvote je ataše Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Anastasija Gajdalenok, tel. +387(33)668-147; e-mail: a.gaydalenok@gmail.com.