Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Stipendije i studijski boravci
16.2.2021 13:59
Poziv Poljske akademije nauka i Međunarodnog instituta za molekularnu i biologiju ćelija za postdoktorske dvogodišnje stipendije po programu „PASIFIC“

Poljska akademija nauka i Međunarodni institut za molekularnu i biologiju ćelija u Varšavi obavijestili su Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine o pozivu za postdoktorske dvogodišnje stipendije po programu „ PASIFIC “.

Ovaj Program je finansiran od strane EU a glavni cilj je da okupi 50 naučnika, bilo koje nacionalnosti, koji bi proveli dvije godine u pomenutim institucijama. Svakom dobitniku stipendije dodjeljuje se unaprijed određena mjesečna suma od oko 2 500 evra neto, a stipendistima će još biti obezbijeđen i budžet za istraživanje u iznosu do 93 000 evra po projektu. U inicijalnom pismu takođe je navedeno da to mogu biti naučnici iz bilo koje oblasti.

Uspješni kandidati će sprovoditi svoje istraživanje na jednom od 68 instituta Poljske akademije nauka i umjetnosti ili na Međunarodnom institutu za molekularnu i biologiju ćelija u Varšavi. Prije podnošenja prijave od kandidata će se tražiti da identifikuje i kontaktira odgovarajući institut i akademskog mentora koji će se obavezati da podrži njegovo istraživanje.

Rok za prijavu na prvi poziv je od 15. marta do 30. juna 2021. godine, a drugi poziv će biti otvoren od 15. septembra do 30. decembra 2021. godine.

Svi zainteresovani kandidati iz Bosne i Hercegovine mogu se informisati na web stranicama: www.pasific.pan.pl , kao i na Euraxess portalu https//euraxess.ec.europa.eu/jobs/578170 .