Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Stipendije i studijski boravci
6.3.2020 13:12
Predsjednička stipendija za studije na Moskovskom državnom institutu međunarodnih odnosa (MGIMO)

Moskovski državni institut međunarodnih odnosa pri Ministarstvu inostranih poslova Ruske Federacije objavio je konkurs za prijem studenata na prvu godinu studija, a za državljane Bosne i Hercegovine dodijeljena je jedna stipendija za osnovne studije i jedna stipendija za magistarske studije.

Svi zainteresovani kandidati moraju poznavati ruski jezik, dovoljno za normalno praćenje nastave na Univerzitetu, i drugi strani jezik u obimu predviđenim nacionalnim nastavnim programom (BiH), kao i matematičke discipline, ukoliko izaberu smjer međunarodnih ekonomskih odnosa. Kandidati mogu izabrati i smjer međunarodnog prava, međunarodnih odnosa i žurnalistike. Smještaj za studente je obezbijeđen u studentskom domu Instituta.

Testiranje kandidata iz ruskog jezika obaviće se 03. jula 2020. godine, a iz drugog stranog jezika 07. jula 2020. godine, u prostorijama MGIMO.

Više informacija može se pronaći na https://mgimo.ru/study/master/ a prijave kandidata vrše se na adresu Ambasade Bosne i Hercegovine u Moskvi, najkasnije do 30. aprila 2020. godine.