Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Stipendije i studijski boravci
30.1.2018 15:23
INDONEZIJA- Stipendije Vlade Republike Indonezije

Vlada Republike Indonezije ponudila je dvije (2) jednogodišnje stipendije za program učenja indonežanskog jezika, umjetnosti i kulture na 72 eminentna univerziteta u Indoneziji za akademsku 2018/2019 godinu.
Stipendija se dodjeljuju u okviru Darmasiswa Scholarship programa.

Stipendija pokriva troškove školarine, smještaja i unutrašnjeg transporta za vrijeme trajanja programa dok troškove povratnih avio karata i zdravstvenog osiguranje snose sami kandidati.
Od kandidata se traži da su: neoženjeni/neudati, starosni dobi između 17 i 35 godina, sa  srednjoškolskom diplomom,  i dobrim poznavanjem engleskog jezika.
Sve neophodne informacije o univerzitetima, programima studija, uslovima za dobijanje stipendije, potrebnim dokumentima i dr. mogu se naći na zvaničnoj web stranici programa:
http://darmasiswa.kemdikbud.go.id  (rubrika Regulations) .

Zainteresovani kandidati trebaju najkasnije do 18. 02. 2018. godine izvršiti  registraciju putem web stranice: apply.darmasiswa.kemdikbud.go.id

Selekcija i intervjui sa odabranim kandidatima će se obaviti u Ambasadi Republike Indonezije u Sarajevu u periodu od 19. februara do 09. marta 2018. godine.