Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Arhiva
17.11.2011 16:49
FRANCUSKA - Master stipendije za školsku godinu 2012-2013

Francuska vlada dodjeljuje studijske stipendije razine MASTER 2 (poslijediplomski studij) studentima iz Bosne i Hercegovine. Studijski program uključuje troškove smještaja, boravka i zdravstveno osiguranje. Stipendije se dodjeljuju za sve discipline znanosti, a rpije svega za francuski jezik, medicinu i arhitekturu.

Svi diplomirani studenti se mogu prijaviti. Sljedeći uvjeti moraju biti ispunjeni :

-        državljanstvo BiH;

-        B2 razina poznavanja francuskog jezika Zajedničkog europskog okvira za jezike, pismeno i usmeno izražavanje; (ako se prijavljuje za studij na engleskom jeziku, podrazumijeva da će nakon dolaska u Francusku upisati i intenzivni tečaj francuskog jezika.

Prioritet će se dati studentima koji žele studirati u Francuskoj u sklopu suradnje matičnog i nekog francuskog sveučilišta, ili u sklopu programa suradnje Bosne i Hercegovine i Veleposlanstva Francuske u Sarajevu.

Temeljni kriteriji su kvalitet Curriculum Vitae, uspješne studije, motiviranost i utemeljenost studijskog projekta. Posebna pozornost će se obratiti budućem profesionalnom projektu kandidata.

Kandidature (CV i detaljano pismo o motivima) treba najkasnije do 30.11.2011. poslati na ime Pascal Fourneaux, pomoćnik za mobilnost na elektroničku adresu :

pascal.fourneaux@diplomatie.gouv.fr ili tradicionalnom poštom na adresu Odjel za kulturu i suradnju Veleposlanstva Francuske u Sarajevu, Mehmed-bega kapetanovića Ljubušaka, 16, 71000 Sarajevo.

Veleposlanstvo Francuske u Sarajevu će elektroničkim putem potvrditi registrovanje svih kandidata.