Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
5.3.2024 15:41
Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu Ambasadora Kraljevine Bahreini za BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković primio je danas, 05. marta 2024. godine u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahreini za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Moskvi Ahmeda Abdulrahmana Mahmooda Ismaeela Al-Saatija.
 
Sagovornici su se složili da su odnosi dvije zemlje prijateljski i bez otvorenih pitanja. Konstatovana je  obostrana potreba da se intenziviraju  svi postojeći vidovi saradnje. Turizam i kultura su ocijenjene kao oblasti u kojima postoji  još mnogo potencijala koji se može iskoristiti u budućnosti.

Ministar Konaković  je naveo da su daljnje mogućnosti za ulaganje u Bosni i Hercegovini telekomunikacije, saobraćaj, infrastruktura, energetski objekti, metalna i prehrambena industrija, a ambasador Al-Sati pozvao je bosanskohercegovačke privrednike na aktivniju saradnju.

Razgovarano je o organizovanju bilateralnih susreta na visokoj i najvišoj razini  u narednom periodu, zatim o viznom režimu kao i o mogućnosti uvođenja direktne aviolinije između Sarajeva i Manama.