Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
20.3.2023 15:15
Ministar Konaković susreo sa sa predstavnicima Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se danas, 20.marta 2023. godine,  s predstavnicima Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica i ukop identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine.

Susretu su prisustvovali predsjednik Organizacionog odbora i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić, generalni sekretar Organizacionog odbora i djelatnik Ministarstva vanjskih poslova BiH Mirsad Bešić i tehnički sekretar Organizacionog odbora Nermin Alivuković.

Hamdija Fejzić zahvalio je ministru Konakoviću na izdvojenom vremenu i zamolio podršku Ministarstva  vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kako je to i ranije činjeno, naglasivši važnost uloge Ministarstva i kad je  u pitanju organizacija i podrška potrebna za dolazak i boravak stranih gostiju i delegacija. Nermin Alivuković informisao je ministra Konakovića o organizaciji i djelovanju Udruženja „Moja adresa Srebrenica“, te su pozvali ministra Konakovića da  ove godine prisustvuje završnom sastanku Organizacionog odbora koji se tradicionalno organizuje  par dana pred samo obilježavanje. 

Ministar Konaković obećao je punu podršku organizaciji obilježavanja 11. jula 1995. godine u skladu sa kapacitetima kojima raspolaže, kao i da će na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine pozvati sve članove Vijeća ministara da učine isto.