Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
17.10.2024 17:05
Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH mr.sc. Josip Brkić primio u nastupnu posjetu nerezidentnog veleposlanika Kube za Bosnu i Hercegovinu Guillerma Vázqueza Morena i veleposlanicu Češke Republike u BiH Janu K. Lolić Šindelková

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine mr.sc. Josip Brkić je 17. listopada 2024. godine primio je u odvojenoj posjeti nerezidentnog veleposlanika Kube za Bosnu i Hercegovinu Guillerma Vázqueza Morena i veleposlanicu Češke Republike u Bosni i Hercegovini Janu K. Lolić Šindelková.

Tijekom sastanaka razgovarano je o bilateralnoj suradnji i trenutnom stanju europskih integracija Bosne i Hercegovine.

Zamjenik je informirao sugovornike o putu Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji napomenuvši da se naša zemlja, nakon što je Europsko vijeće Europske unije u ožujku 2024. godine donijelo odluku o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom, trenutno nalazi u pripremnoj fazi pregovora o pristupanju, u procesu screeninga.

Sugovornici su razgovarali o ugovornom reguliranju odnosa na polju zdravlja i istraživanja, kao i ekonomskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Kube.

Zamjenik Brkić se zahvalio za kontinuiranu podršku koju Češka Republika pruža Bosni i Hercegovini u procesu europskih integracija. Zamjenik je informirao veleposlanicu o preostalim aktivnostima koje se sprovode u Bosni i Hercegovini kao uvjeti koji su postavljeni od strane Europske Unije za nastavak procesa europskih integracija.
 
Tijekom susreta s veleposlanicom, razgovarano je i o trenutnoj unutrašnjo-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, o regionalnoj suradnji zemalja Zapadnog Balkana, te o europskim i globalnim pitanjima i aktuelnim dešavanjima.