Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
7.10.2024 18:31
Ministar Konaković se sastao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za ZB Kasanofom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je 7. oktobra 2024. godine sa zamjenikom pomoćnika sekretara SAD za Zapadni Balkan u Uredu za europska i euroazijska pitanja Alexanderom Kasanofom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na reformski proces i ekonomsku sigurnost.

Ministar Konaković upoznao je sagovornika sa situacijom na poplavljenim područjima BiH, provedbi Lokalnih izbora te izazovima s kojima se naša zemlja suočava na europskom putu.

Zamjenik Kasanof je naglasio kako održavanje Lokalnih izbora 6. oktobra predstavlja značajan korak u razvoju demokratskog društva BiH, posebno kada je riječ o uvođenju novih tehnologija u izbornom procesu. Istaknuo je da se od naše zemlje, nakon Lokalnih izbora, očekuje nastavak ozbiljnog reformskog procesa.

Sagovornici su se složili da je potrebno treba učiniti dodatne napore u ispunjavanju obaveza koje stoje pred Bosnom i Hercegovinom u kontekstu ekonomskih reformi i Plana rasta EU za Zapadni Balkan.