Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
4.9.2024 14:35
Ministar Elmedin Konaković sastao se sa ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlić Radmanom

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se 04. septembra 2024. godine sa ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlić Radmanom. 

Dva ministra su razgovarala o bilateralnoj saradnji, odnosima u regionu te o nastavku aktivnosti naše zemlje na evropskom putu i članstvu u Evropskoj uniji. Ministar Grlić Radman je istakao da će Hrvatska nastaviti pružati podršku i pomoć BiH kako bi postala članica Europske unije.

Razgovarano je ekonomskoj sardanji BiH i Republike Hrvatske, ali i sa ostalim zemljama EU. Naglašeno je da je u interesu Bosne i Hercegovine daljnje jačanja ekonomskih odnosa, ali i unapređenje i jačanje ukupnih bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

 

U toku sastanka je ministru Grlić Radmanu  je upućen poziv da učestvuje na ministarskom panelu u koji se planira održati u okviru "NATO Simpozija 360", koji će biti održan u Sarajevu u oktobru 2024. godine.