Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
23.7.2024 18:59
Ministri Konaković i Grlić Radman posjetili Stolac

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman posjetili su 23. jula 2024. godine Stolac.

Povod posjete je završetak obnove zgrade Osnovne škole Stolac i Prve osnovne škole Stolac koja je uz već postojeća oštećenja pretrpjela dodatne značajne štete u unutrašnjem i vanjskom dijelu objekta tokom niza zemljotresa 2022. godine  koji su pogodili područje grada Stoca.

U stolačkim osnovnim školama obrazuje se oko 520 osnovaca.

Proteklih mjeseci zahvaljujući finasijskim sredstvima Vlade Republike Hrvatske , obnovljena je fasada zgrade stolačkih osnovnih škola, te dodatno investirano i u informatičku opremu za obje osnovne škole. 

Tokom posjete ministri BiH i Republike Hrvatske razgovarali su sa gradonačelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem te obišli zgradu Osnovne škole Stolac i Prve osnovne škole Stolac s direktorima tih obrazovnih ustanova, Katarinom Matić i Ademom Haračićem.
Gradonačelnik Bošković i direktori osnovnih škola srdačno su se zahvalili  Republici Hrvatskoj, ministrima  Grlić Radmanu i Konakoviću potvrdivši da su stolačke osnovne škole primjer dobre saradnje.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković koja je sa ministrima i delegacijom obišla obnovljenu zgradu stolačkih osnovnih škola ovom je prilikom obećala i obnovu sportske dvorane.