Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
19.7.2024 13:05
Pomoćnici ministra za multilateralne poslove MVP BiH Aidi Hodžić predao akreditivna pisma rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Renaud Meyer

Pomoćnici ministra za multilateralne poslove Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Aidi Hodžić 19. jula 2024. godine predao je akreditivna pisma novoimenovani rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Renaud Meyer.

Tokom susreta  izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i  iskazana spremnost za nastavkom zajedničkog rada i angažmana u projektima koji slijede,  a pomoćnica ministra Hodžić  izrazila je posebnu zahvalnost UNDP-u na pomoći u izgradnji web portala Ministarstva i digitalne platforme EKONOMSKA DIPLOMATIJA MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA BOSNE I HERCEGOVINE. 

Predstavnik UNDP-a za BiH Renaud Meyer istaknuo je da će u svom budućem radu nastaviti aktivnosti kojima će podržavati otporan  i uključiv napredak BiH, upravljanje usmjereno na ljude i vladavinu prava kao i rad na angažmanu građana i zajednice te razvoj društvene kohezije.


 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.