Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
31.3.2024 10:02
Ministar Elmedin Konaković uputio čestitku nadbiskupu vrhbosanskom monsinjoru Tomi Vukšiću povodom Uskrsa

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković s radošću upućuje srdačnu uskršnju čestitku nadbiskupu vrhbosanskom monsinjoru Tomi Vukšiću.

"U duhu Uskrsa, praznika koji nas podsjeća na trijumf svjetla nad tamom, života nad smrću, izražavam Vama, svim biskupima, svećenicima, vjernicima u Bosni i Hercegovini i onima širom svijeta, najtoplije čestitke.

Neka ovaj sveti praznik bude podsjetnik na snagu vjere, nade i ljubavi te nas potakne na širenje mira, solidarnosti i međusobnog poštovanja.

U ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i osobno, želim Vam sretan Uskrs. Neka ovaj praznik donese obilje zdravlja, sreće i uspjeha u svim aspektima Vašeg života, te nas sve nadahne da gradimo bolji svijet za buduće generacije", navodi se u čestitki ministra Konakovića.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.