Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
9.4.2023 16:00
Ministar Elmedin Konaković uputio je uskrsnu čestitku nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom i apostolskom upravitelju Vojnog ordinarijata monsinjoru Tomi Vukšiću

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine  Elmedin Konaković uputio je čestitku u povodu Uskrsa nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom i apostolskom upravitelju Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini monsinjoru Tomi Vukšiću.

“Povodom velikog katoličkog praznika Uskrsa upućujem Vama kao i svim biskupima, svećenicima i vjernicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori najiskrenije čestitke.

Praznici su prilika vjernicima da osnaže ljubav i razumijevanje prema svojim bližnjima i komšijama, na dobrobit svih.

U ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime čestitam Vam ovaj praznik koji je simbol pobjede života nad smrću, praznik radosti, pomirenja i praštanja uz iskrene želje prije svega za dobrim zdravljem ali i ostvarivanjem što boljih rezultata na privatnom i poslovnom planu”, navodi se u čestitki ministra Elmedina Konakovića.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.