Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
14.3.2023 22:15
Pomoćnik ministra Planinić se sastao sa novoimenovanim ambasadorom Dominikanske Republike za BiH

Pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za međunarodnopravne i konzularne poslove Frano Planinić sastao se 14. marta 2023. godine sa novoimenovanim ambasadorom Dominikanske Republike za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Bernu Pablom Aramisom Valentinom Rosariom.

Tom prilikom sagovornici su utvrdili da bi razvoju odnosa između Bosne i Hercegovine i Dominikanske Republike, naročito turističke saradnje, pogodovalo postavljanje počasnih konzulata, te da bi oni mogli imati značajnu ulogu i u unapređenju privredne ali i kulturne, sportske i svake druge saradnje.

Zaključeno je da postoje značajni potencijali koji mogu biti predmet interesovanja poslovnih zajednica BiH i Dominikanske Republike.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.