Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
26.3.2014 16:29
Zamjenica ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Ana Trišić-Babić susrela se s ambasadorom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimirom Vukićevićem

Zamjenica ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Ana Trišić-Babić susrela se 26. marta 2014. godine sa ambasadorom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimirom Vukićevićem. 

Zamjenica ministra Trišić-Babić je istakla da ekonomska saradnja sve više postaje prioritet svih zemalja u regiji,  a sigurno bi Zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije dala još jedan poticaj tome.

Ambasador Vukićević  je upoznao zamjenicu ministra Trišić-Babić s rezultatima tek završenih izbora u Srbiji, te istaknuo da očekuje imenovanje nove vlade do početka maja mjeseca. Ambasdor Vukićević je istaknuo da će i budućoj vladi Srbije jedan od  glavnih prioriteta biti regionalna saradnja. 

Obostrano je ocijenjeno da je u posljednje vrijeme povećan broj međusobnih posjeta zvaničnika  dvije zemlje kako na bilateralnom tako i na multilateralnom planu što bi trebala biti tendencija i nakon imenovanja nove vlade Srbije.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.