Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
4.6.2024 20:36
Ambasadorica BiH u Francuskoj Bojana Kondić Panić susrela se sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Francuskoj Bojana Kondić Panić susrela se 4. juna 2024. godine sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makron. Do susreta je došlo tokom radnog ručka za žene ambasadore akreditovane u Francuskoj koji je u Jelisejskoj palati priredila supruga predsjednika Francuske Brižit Makron. Glavna tema razgovora tokom ručka je bila uloga žena u nauci i diplomatiji, posebno u kontekstu postizanja mira i mirnog rješavanja sporova.

U kratkom razgovoru sa predsjednikom Makronom, ambasadorica Kondić Panić je razmijenila informacije o aktuelnim prilikama u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Makron je izrazio spremnost za ponovni susret sa Predsjedništvom BiH.

Ambasadorica je tokom ručka razgovarala i sa ministrom Evrope i spolјnih poslova Francuske Stefanom Sežurneom. Ambasadorica Kondić Panić je istakla važnost što skorijeg potpisivanja sporazuma sa Agencijom za razvoj Francuske, kao važne poluge dalјeg razvoja bilateralnih odnosa, posebno na polјu privredne saradnje i ekonomije.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.