Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.5.2024 14:32
Ambasador BiH u Jordanu Slavko Matanović sastao se sa ministricom kulture Jordana Haifom Al-Najjar

Ambasador Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Slavko Matanović 15. maja 2024 godine   susreo se sa ministricom kulture Hašemitske Kraljevine Jordan   Haifom Al-Najjar.

Susret ambasadora  Matanovića i ministrice Al-Najjar  protekao je u izrazito srdačnoj atmosferi i upriličen je u prostorijama Kraljevskog kulturnog centra u Ammanu.


Ministricu kulture Al-Najjar, ambasador Matanović je upoznao sa aktuelnim angažmanima i planovima Ambasade Bosne i Hercegovine ali su se podsjetili i na  prošlogodišnju manifestacije kojoj je ministrica Al-Najjar bila pokroviteljica,  "Dani kulture Bosne i Hercegovine”.

Ministrica Al-Najjar izrazila je spremnost za dalje praćenje i podršku kulturnim manifestacija koje organizuje Ambasada BiH  u Ammanu, te su sagovornici razmijenili ideje o saradnji i organizovanju  budućih događanja na polju  kulture, a zaključeno je da bi posebno interesantna bila književna saradnja, promocije knjiga i okupljanja pisaca i prevodilaca bosanskog i arapskog jezika, kao i saradnja u oblasti filmske produkcije.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.