Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
15.5.2024 23:52
Ambasada Bosne i Hercegovine u Zagrebu organizovala promociju turističke ponude naše zemlje

Ambasada Bosne i Hercegovine u Zagrebu organizovala je 15. maja 2024. godine u prostorijama Kulturno-informativnog centra (KIC) promociju turističke ponude Bosne i Hercegovine za  predstavnike diplomatskog kora akreditovanom u Republici Hrvatskoj, te pojedincima i predstavnicima turističkih zajednica iz Zagreba.

Tom prilikom prezentovani su turistički potencijali koji su, sa video prilozima i vizuelnim efektima, predstavili Turistička organizacija Republike Srpske, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona, Turistička zajednica Srednje-bosanskog kantona i Turistička zajednica Grada Bihaća.

Ovo je ujedno bio i pilot projekat, koji je ocijenjen pozitivno, te su u razgovorima turističkih radnika sa ambasadoricom Bosne i Hercegovine Elmom Kovačević-Bajtal naznačeni obrisi budućeg djelovanja i saradnje kao i preliminarno planirane aktivnosti. Istaknuto je da su prirodne ljepote i potencijali Bosne i Hercegovine po mnogo čemu jedinstveni te da je potrebno u kontinuitetu raditi na promociji turizma, našim prednostima, ali i izazovima, koji se postavljaju pred turističke zajednice, zbog narasle konkurencije iz okruženja.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.