Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
13.5.2024 20:47
Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Emin Čohodarević susreo se sa predsjednikom Pakistana Asifom Alijem Zardarijem

Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Emin Čohodarević susreo se 13. maja 2024. godine sa predsjednikom IR Pakistan Asifom Alijem  Zardarijem. Sastanak je održan  u predsjedničkoj palati Aiwan-e-Sadr u Islamabadu.

Tokom razgovora  predsjednik Zardari je naveo da Pakistan i Bosna i Hercegovina imaju dugu i trajnu istoriju prijateljstva i međusobnog poštovanja. Izrazio je jasnu namjeru i istakao važnost koju Pakistan pridaje bliskoj saradnji sa Bosnom i Hercegovinom. Predsjednik Zardari je naglasio da obje zemlje trebaju još više aktivirati bilateralne odnose  kako bi se istražili novi oblici saradnje u obostranom interesu.

Ambasador je upoznao pakistanskog predsjednika sa aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini i europskim putem Bosne i Hercegovine, kao i sa trenutnim projektima i aktivnostima Ambasade BiH  u oblastima ekonomske, kulturne i obrazovne saradnje

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.