Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.5.2024 20:36
Ambasada Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu učestvovala na Humanitarnom diplomatskom bazaru

Ambasada Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu učestvovala je na Humanitarnom diplomatskom bazaru, koji se 11. maja 2024. godine održao u Gentofte Vijećnici. Bazar je organizovala grupa supružnika ambasadora akreditovanih u Danskoj – ASG.

Sav ostvareni prihod sa Bazara je išao u humanitarne svrhe. Ove godine je bio namijenjen danskoj organizaciji koja se bavi pomoći djeci siročadima, djeci čiji roditelji nisu u stanju da se brinu o njima, napuštenoj djeci – Boernehjaelpsdagen (Dan pomoći djeci).

Na Bazaru je učestvovalo 28 ambasada. Tom prilikom upriličen je bogat kulturno-umjetnički program te je organizovana tombola, gdje su učesnici imali priliku osvojiti različite nagrade. Ambasada BiH je, zahvaljujući sponzorstvu Hotela Bosmal Arjaan by Rotana, također poklonila na tomboli nekoliko nagrada.

Na Bazaru su bili izloženi proizvodi bosanskohercegovačkih proizvođača – Vinarija Nuić, Pčelarstvo Krešić, Boroviti, Regius Čapljina, te domaće slastice. Bosanskohercegovački štand je bio izuzetno posjećen, a posjetioci su imali priliku upoznati se sa našom bogatom gastronomskom ponudom.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.