Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
24.4.2024 20:32
Ambasadorica Vesna Andree Zaimović sastala se sa španskim državnim sekretarom za EU Fernandom Marianom Sampedrom Marcosom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Vesna Andree Zaimović sastala se 24. aprila 2024. godine sa državnim sekretarom za Evropsku uniju pri Ministarstvu vanjskih poslova, Evropske unije i saradnje Kraljevine Španije Fernandom Marianom Sampedrom Marcosom.

Ambasadorica Andree Zaimović je, u ime institucija Bosne i Hercegovine, posebnu zahvalnost iskazala za snažnu podršku Španije u otvaranju pristupnih pregovora za našu zemlju. Naglasila je da je od velike važnosti da evropske snage i međunarodna zajednica nastave snažno podržavati institucije Bosne i Hercegovine i provođenje zakona, te pomagati institucijama u zemlji u osnaživanju reformskih procesa koji za cilj imaju progres na evropskom putu. 

Državni sekretar Fernando Sampedro, koji ima bogato diplomatsko iskustvo u evropskim institucijama, tokom razgovora se osvrnuo na posjete našoj zemlji kao i nedavne susrete sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine u Briselu, te je potvrdio nedvojbenu podršku kada je u pitanju proces EU integracija.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.