Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.4.2024 20:57
Ambasadorica u Kraljevini Španjolskoj Vesna Andree Zaimović posjetila Vijeće grada Terrassa u provinciji Barcelona

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Vesna Andree Zaimović posjetila je 12. aprila 2024. godine Gradsko vijeće grada Terrassa u provinciji Barcelona.

Domaćin susreta, gradonačelnik Terrasse Jordi Ballart, na početku susreta, predstavio je zastupnike svih političkih stranaka koje čine vijeće ovog katalonskog grada s kojima se ambasadorica zadržala u kratkom razgovoru. Uz ambasadoricu je u ovoj posjeti bio i Ramon Jufressa, počasni konzul Bosne i Hercegovine za Kataloniju.

U svečanoj sali ambasadorica Andree Zaimović se upisala u gradsku počasnu knjigu, nakon čega je održan sastanak kojem je prisustvovala i vijećnica za međunarodne odnose Rosa Boladeras. Tom prilikom razgovaralo se o potencijalima privredne saradnje između Terrasse i gradova u Bosni i Hercegovini.

Osim potencijala ekonomske saradnje, gradonačelnik Ballart predstavio je aktivnosti vezane za kandidaturu historijskog vizigotskog kompleksa Seu d'Egara iz 5. vijeka za UNESCO popis svjetske baštine. Takođe je najavio i aktivnosti na pripremama za Bijenale savremene evropske umjetnosti Manifesta, koje će se od 08.09. do 24.11.2024. godine održati na širem području Barcelone, uključujući i Terrassu.

Veleposlanica Andree Zaimović je ovom prilikom posjetila Muzej tekstila Terrassa, gdje je pogledala zbirku fotografija svjetski poznatog fotografa Manuela Outumura.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.