Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.4.2024 21:31
Ambasadorica BiH u Italiji Amira Arifović-Harms sastala se sa ministricom turizma Republike Italije Danielom Santanche

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Italiji Amira Arifović-Harms se 11. aprila 2024. godine u Rimu sastala sa ministricom turizma Republike Italije Danielom Santanche.

Tokom otvorenog i srdačnog razgovora sagovornice su potvrdile interes i opredijeljenost obiju država za dalje unapređenje saradnje u oblasti turizma.

Konstatovano je da je Italija i do sada, putem implementacije određenih projekata, pružala podršku Bosni i Hercegovini u ovoj oblasti, ali i da bi bilo korisno da se saradnja u oblasti turizma na obostranu korist i formalizuje.

Ambasadorica je naglasila da bi od izuzetnog značaja bilo i otvaranje direktne avio-linije Rim -Sarajevo, kako zbog stvaranja uslova za povećanje broja turističkih putovanja, tako i zbog olakšavanja poslovnih putovanja, te je pozvala ministricu da se zajednički ispitaju mogućnosti za realizaciju ove inicijative.

Na kraju sastanka, ambasadorica je pozvala ministricu da dođe u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, što je ministrica sa zadovoljstvom i prihvatila.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.