Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
18.3.2024 14:36
Ambasador Mato Zeko sastao se sa parlamentarnim zamjenikom ministra za vanjske poslove Japana Fukazawa Yoichijem

Ambasador Bosne i Hercegovine u Japanu Mato Zeko sastao se 18. marta 2024. godine sa parlamentarnim zamjenikom ministra za vanjske poslove Japana Fukazawa Yoichijem.

Tom prilikom ambasador Zeko je upoznao gospodina Fukazawu o aktuelnoj političko-sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na pozitivan stav Evropske komisije o napretku Bosne i Hercegovine. Dodao je da Bosna i Hercegovina očekuje pozitivan stav Evropskog vijeća o početku pregovora za pristup punopravnom članstvu u EU. Gospodin Fukazawa je istaknuo da Japan pruža punu podršku evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je bilo riječi i o unapređenju saradnje BiH i Japana te budućim projektima. Razgovarano je i o biznis radionici, koju organizuju Ambasada BiH u Tokiju i Vijeće za međunarodnu razmjenu prijateljstva (FEC). Naglasak je dat na poziv investitorima iz Japana da investiraju u Bosni i Hercegovini.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.