Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
14.3.2024 22:49
Ambasada BiH u Beču organizovala panel diskusiju pod nazivom “Budućnost Bosne i Hercegovine - put u EU”

Ambasada Bosne i Hercegovine u Beču organizovala je 14. marta 2024. godine u prostorijama Diplomatske akademije u Beču panel diskusiju na visokom nivou pod nazivom “Budućnost Bosne i Hercegovine - put u EU”.

Učesnici na panelu bili su prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Dragan Čović, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić. Panel diskusiju pred oko 200 prisutnih otvorio je ambasador BiH u Austriji Siniša Bencun, naglašavajući da su osnovni ciljevi ovog događaja poslati jedinstvene poruke drugim zemljama Evrope o opredijeljenosti institucija u BiH da rade na evropskom putu, te omogućiti diplomatskoj zajednici u Beču bolje razumijevanje aktuelnih odnosa u našoj zemlji.

Učesnici su se pored evropskog puta fokusirali i na druge političke, ekonomske i životne aktuelne teme u Bosni i Hercegovini. Opšta konstatacija bila je očekivanje da će Evropsko vijeće 21. marta donijeti odluku o otvaranju pregovora o članstvu sa Bosnom i Hercegovinom, ali i da je to tek početak ozbiljnog posla za sve u BiH.

Panelu su prisustvovali brojni predstavnici medija, ambasada, međunarodnih organizacija, austrijskih institucija kao i građana iz BiH koji trenutno žive u Austriji.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.