Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
13.3.2024 12:49
Ambasada BiH u Pragu- prezentirani turistički potencijali BiH

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu, organizovala je u saradnji sa praškom agencijom Travel Advance predstavlјanje turističkih potencijala Bosne i Hercegovine za češke turoperatore, turističke agencije i najpoznatije češke novinare iz oblasti turizma. Prisutne su pozdravile ambasadorica Martina Mlinarević i savjetnica Adisa Mujkić, koja je i koordinirala cijelim projektom čija se priča nastavlјa ove   2024.godine  kroz razne već planirane aktivnosti.

Jedinstvene dojmove o Bosni i Hercegovini predstavili su vodiči Pavel Trojan i Hadis Medenčević. Osim predstavnika najvažnijih turističkih agencija Češke, predstavlјanju su prisustvovale i istaknute medijske ličnosti poput glavne urednice National Geographic -a. Češkim turistima Bosna i Hercegovina postaje nezaobilazna destinacija i ogroman je interes za putovanja u naše krajeve. Skup je bio popraćen gastronomskim specijalitetima iz svih krajeva BiH.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.