Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
8.3.2024 23:40
Ambasada BiH u Pragu učestvovala u organizaciji obilježavanja Međunarodnog dana žena

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu povodom Međunarodnog dana žena organizovala je autorsku izložbu „H.E.R  STORY “ koja je otvorena 08. marta 2024. godine. Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević i ambasador SAD  u Češkoj Republici Bijan Sabet udružili su snage kao autori ove izložbe.

Ambasadorica Mlinarević za ovu je izložbu napisala dvadeset priča o ženama ambasadoricama akreditiranim u Českoj Republici, o njihovim odrastanjima u raznim dijelovima svijeta, o usponima i padovima tokom životnog puta, ženskim uzorima, položaju žena u zemljama iz kojih dolaze i svemu što su im u nasljeđe ostavile njihove pretkinje. Američki ambasador Sabet za ovu je priliku fotografisao portrete ambasadorica koje je zatim uz ispisane priče dizajnirala i objedinila Amila Hrustić, poznata bosanskohercegovačka dizajnerica koja živi i radi u Pragu.

Ova snažna i inspirativna izložba pod nazivom “H.E.R  STORY ” okupila je izniman broj visokih zvanica u Pragu, najvišeg českog političkog vrha, članove diplomatskog kora, i javnog života, kao i mlade djevojke izbjeglice iz Ukrajine. Izložba koja donosi lica jakih ženskih glasova i liderki će u narednim mjesecima putovati kroz razne gradove Češke Republike.


 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.