Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.3.2024 20:29
Sastanak delegacija Veleposlanstva BiH u Zagrebu i Udruge Hrvata BiH "Prsten"

Veleposlanica BiH u Republici Hrvatskoj Elma Kovačević-Bajtal je 07. ožujka 2024. godine predvodila delegaciju Veleposlanstva BiH u Zagrebu na sastanaku sa delegacijom Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine "Prsten" koju je predvodio predsjednik udruge Vjekoslav Bratić. Sastanak je održan u prostorijama Veleposlanstva BiH u Zagrebu.

Veleposlanica Kovačević-Bajtal je goste upoznala sa radom veleposlanstva i Kulturno-informativnog centra veleposlanstva, trenutnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini te gospodarskim prilikama i izazovima sa kojima se suočava. Veleposlanica Kovačević-Bajtal iskazala je posebno poštovanje prema plemenitoj misiji i viziji udruge, te je ponudila pomoć koju diplomati mogu pružiti kroz svoje djelovanje u zemlji prijema ili kroz komunikaciju sa institucijama Bosne i Hercegovine. Predstavnike "Prstena" je pozvala da zajedno, kroz zajedničke nastupe, projekte, i edukacije, rade na poboljšanju imidža Bosne i Hercegovine.

Predsjednik udruge "Prsten" Vjekoslav Bratić je predstavnicima veleposlanstva prezentirao rad udruge te upoznao sa aktualnim vodstvom i tijelima upravljanja Udruge. Osvrnuo se na najponosniji program udruge Zakladu "Prsten", koja je utemeljena 2007. godine, putem koje se stipendiraju studenti Hrvati u Bosni i Hercegovini kao i studenti Hrvati iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj. Cilj zaklade je pomoći i potaknuti obrazovanje, a time dugoročno i zapošljavanje studenata koji će stečena znanja upotrijebiti za daljnji razvoj prostora na kojem žive, a istaknuto je da će u 2024. godine biti stipendirano 200 studenata.

Na kraju sastanka obostrano je izražena nada za jačanje komunikacije i suradnje između Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj i Udruge Prsten.

Udruga "Prsten" je utemeljena 2005. godine u Zagrebu te je trenutno vodeća udruga u Republici Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Udruga je organizirana kao nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija, a financira se članarinama, sponzorstvima te donacijama dobrih ljudi. Udruga Prsten aktivno pomaže sve ljude bez obzira na nacionalnu pripadnost, a djeluje kroz Klub znanstvenika, Klub poduzetnika, Klub žena, Klub stipendista, i Forum mladih.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.