Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.3.2024 20:47
Svečanost obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Pakistanu

Ambasada Bosne i Hercegovine u Islamabadu je, u saradnji sa Pakistanskim nacionalnim vijećem za kulturu, organizirala 07. marta 2024. godine projekciju bosanskohercegovačkog filma "Quo vadis, Aida?" redateljice Jasmile Žbanić, u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Svečani prijem i projekcija filma upriličeni su prestižnom kulturnom zdanju Pakistanskog nacionalnog vijeća za kulturu.

Prije projekcije filma ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Emin Čohodarević se obratio gostima kratkim govorom u kojem je podsjetio na važnost Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i zahvalio se na saradnji Pakistanskom nacionalnom vijeću za kulturu. U najavi filma ambassador je istakao da film budi emotivne asocijacije i poziva svakog čovjeka da se zapita da li dovoljno čini da ovaj svijet učini boljim za svako ljudsko biće.

Prijemu i projekciji filma prisustvovalo je 350 visokih gostiju iz političkog i društvenog života Pakistana, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija. Prijem i prva javna projekcija jednog bosanskohercegovačkog filma u Islamabadu su izavali veliku pažnju pakistanskih pisanih i elektronskih medija.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.