Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
13.11.2023 22:53
Ambasadorica BiH Bojana Kondić Panić predala akreditivna pisma koprincu Kneževine Andore

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kneževini Andori Bojana Kondić Panić predala je u ponedjeljak, 13. novembra 2023. godine akreditivna pisma predsjedniku Republike Francuske u svojstvu koprinca Kneževine Andore Emmanuelu Macronu. 

Ambasadorica Kondić Panić je istakla važnost dobrih bilateralnih odnosa dveju država, imajući u vidu perspektivu europske budućnosti Bosne i Hercegovine, i uputila poziv predsjedniku Francuske i koprincu Kneževine Andore Macronu da posjeti  Bosnu i Hercegovinu.

Podsjećamo  da je ambasadorica Bojana Kondić Panić, 28. oktobra 2022. godine već predala svoja akreditivna pisma biskupskom koprincu Kneževine Andore Joanu Enriku Vivesu i Siciliji.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.