Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
21.5.2023 22:34
Ambasadorica Martina Mlinarević na godišnjoj komemoraciji u kampu Terezin

U ime Ambasade Bosne i Hercegovine u Pragu, ambasadorica Martina Mlinarević  21. maja 2023. godine prisustvovala je godišnjoj komemoraciji u koncentracionom kampu Terezin i tom prilikom položila cvijeće i odala počast za više od 30 hiljada žrtava.

Komemoracija je održana u organizaciji Memorijalnog centra Terezin i pod pokroviteljstvom ministra kulture Republike Češke Martina Baxe. Prisustvovao je i najviši državni vrh uključujući predsjednika Petra Pavela, predsjednika Senata Miloša Vystrčila, predsjedavajuću Parlamenta Marketu Pekarovu Adamovu te sve ministre u Vladi kao i diplomatski kor.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.