Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.5.2023 15:51
Ambasadorica BiH za Kneževinu Monako Bojana Kondić Panić predala akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka

Ambasadorica Bosne i Hercegovine za Kneževinu Monako, sa sjedištem u Parizu, Bojana Kondić Panić predala je 17. maja 2023. godine akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka.

Svečanosti predaje akreditivnih pisama, održanoj u palati u Monte Carlu, prisustvovali su prvi saradnici princa, među kojima direktorica diplomatskih i konzularnih odnosa Marie-Catherine Caruso-Ravera i generalna konzulica BiH u Monaku Donatella Campioni, kao i druge visoke monaške ličnosti.

U razgovoru koji je uslijedio nakon predaje akreditivnih pisama, ambasadorica Kondić Panić upoznala je princa Alberta II od Monaka sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u našoj zemlji te ukazala na mogućnosti investiranja u Bosnu i Hercegovinu, posebno u oblasti turizma i obnovljivih izvora energije.

Princ Albert je tom prilikom naglasio opredjeljenost Kneževine Monako za daljnje jačanje bilateralne saradnje i afirmisanje političkih i ekonomskih odnosa. U tom cilju, najavljene su i uzajamne posjete dviju država na visokom nivou.

Tokom posjete Kneževini Monako, ambasadorica Kondić Panić je imala priliku sastati se i sa direktorom monaškog ekonomskog foruma Guillaumom Roseom, sa kojim je razgovarala o konkretizaciji saradnje u oblasti privrede i narednim koracima za njenu realizaciju.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.