Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
17.3.2023 21:11
Ambasada Bosne i Hercegovine u Hagu organizirala Večer visoke bosanskohercegovačke gastronomije

Ambasada Bosne i Hercegovine u Hagu, u saradnji sa Diplomat Magazin Netherlands i Royal Leonardo Hotel, organizirala je 16. i 17. marta 2023. godine Večer visoke bosanskohercegovačke gastronomije.

Riječ je o jednom od najvećih promotivnih događaja naše zemlje koji je ikada organiziran u Kraljevini Holandiji.

Prigodnim govorom prisutnima se obratio ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Holandiji Almir Šahović, koji je tom prilikom još jednom istakao ekonomske, kulturne i turističke potencijale naše zemlje.

Večer visoke bosanskohercegovačke gastronomije je bila organizovana na način da je zvanicama poslužen posebno osmišljen meni sastavljen od bosanskohercegovačkih specijaliteta, koje je za ovu priliku pripremio Din Vreto, jedan od glavnih kuhara poznatog sarajevskog restorana Kibe Mahala, glavnog partnera događaja.

Tokom Večeri upriličen je i prigodan muzički performans, kao i turistička i privredna prezentacija Bosne i Hercegovine. Održana je i tombola na kojoj su sretni dobitnici izvukli nagrade koje su donirali sponzori Večeri visoke bosanskohercegovačke gastronomije.

Događaju, koji je zbog velikog interesa održan dvije večeri (16. i 17. marta), prisustvovalo je oko 250 zvanica, među kojima su bili visoki zvaničnici Holandije, ambasadori i predstavnici ambasada akreditovanih u Holandiji, predstavnici međunarodnih organizacija sa sjedištem u Hagu, kao i brojni članovi bh. dijaspore i prijatelji naše zemlje.

Večer visoke bosanskohercegovačke gastronomije je, prema reakcijama gostiju, bila izuzetno uspješna i predstavlja vrlo dobru promociju Bosne i Hercegovine kao primamljive poslovne, kulturne i turističke destinacije.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.