Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.3.2023 15:18
Ambasada Bosne i Hercegovine u Berlinu učestvovala na turističko-privrednoj manifestaciji Dunavski salon

Ambasada Bosne i Hercegovine u Berlinu učestvovala na turističko-privrednoj manifestaciji Dunavski salon u organizaciji Predstavništva savezne pokrajine Baden-Württemberg u Berlinu. Salon se tradicionalno organizuje tokom trajanja Međunarodnog sajma turizma u Berlinu (ITB), koji se ove godine održao od 07. do 09. marta.
 
Učešćem na Dunavskom salonu pružena je prilika Ambasadi BiH u Berlinu za promociju i stvaranje pozitivnog imidža Bosne i Hercegovine, kao i mogućnost da sa zemljama regiona bude u fokusu pred mnogobrojnom publikom koju čine uspješni privrednici i turistički radnici.
 
Učešće ambasade na ovom događaju uveličali su i brojni pojedinci i zvaničnici kako iz Savezne Republike Njemačke tako i predstavnici institucija iz Bosne i Hercegovine, uglavnom iz oblasti turizma, koji su u organizaciji GIZ-a i projekta USAID Turizam boravili u Berlinu zbog učešća na ITB-u.
 
Na uspješnoj prezentaciji zahvaljujemo se našim donatorima:
 
Carski vinogradi Mostar, Zvjezdana plantaža Kiseljak, Vinski podrum Berak, Podrum Lovrić Čitluk, Vinarija Čitluk, Vinarija Jungić Čelinac, Mesna industrija Pavić Livno kao i Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine i Turističkoj organizaciji Republike Srpske koje su dostavile značajnu količinu proizvoda za ovu promociju.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.