Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
1.3.2023 23:25
Ambasada BiH u Ammanu svečano obilježila Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Ambasada Bosne i Hercegovine u Ammanu svečano je obilježila Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U saradnji  sa Udruženjem jordansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva i poslovne saradnje u prostorijama Rakhaa poslovnog udruženja u Ammanu, 28. februara 2023. godine na prigodnom prijemu okupilo se oko stotinu zvanica,  državljana i državljanki   Bosne i Hercegovine, te prijatelja naše zemlje.

Nakon intoniranja državnih himni gostima su se obratili predsjednik Rakhaa poslovnog udruženja Fahed Tawileh, predsjednik Upravnog odbora Udruženja jordansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva i poslovne saradnje Dr. Khamis A. Ashour, zatim izaslanica premijera jordanske Vlade i specijalna gošća na prijemu, državna ministrica za pravne poslove Dr. Nancy Namrouqa, te na kraju u ime Ambasade  BiH u Ammanu, domaćin prijema, privremeni otpravnik poslova a.i., ministar savjetnik Satko Bitanga.

Uslijedilo je  druženje uz kulinarske bh. specijalite koje su ljubazno pripremile žene porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a žive u prijateljskoj Hašemitskoj Kraljevini Jordan. Gosti prijema izrazili su  nadu i želju da se ovakva  dobra praksa nastavi i u budućnosti.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.