Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.1.2023 20:23
Ambasada BiH u Kairu organizovala Dane bosanskohercegovačkog filma

Ambasada Bosne i Hercegovine u Kairu je u saradnji sa Ministarstvom kulture Arapske Republike Egipat organizovala Dane bosanskohercegovačkog filma u periodu od 26. do 28. januara 2023. godine.

Tokom ove kulturne manifestacije prikazani su filmovi "Savršeni krug" Ademira Kenovića, "Gori vatra" Pjera Žalice i "Naša svakodnevna priča" Ines Tanović, a projekcije su organizovane u multinamjenskom kulturno-umjetničkom kompleksu Egipatske opere, odnosno u Centru za umjetničko stvaralaštvo u Kairu.

Projekcijama su prisustvovali pripadnici diplomatskog kora, bh dijaspore i drugi gosti.

Ovo je bila jedinstvena prilika da se egipatska publika upozna sa pojedinim ostvarenjima bh kinematografije koja je ostvarila značajne uspjehe širom svijeta, o čemu je ambasador BiH u Arapskoj Republici Egipat Sidik Spahić govorio prije svake projekcije.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.