Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
22.1.2023 21:24
Ambasada BiH u Tokiju organizovala investicioni seminar o mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu

Ambasada Bosne i Hercegovine u Tokiju u saradnji sa japanskom privrednom asocijacijom Samurai Business Guild (SBG) i uz podršku Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) organizovala je 22. januara 2023. godine investicioni seminar o mogućnostima ulaganja u BiH. Ovom događaju, koji se održao u prostorijama Donjeg doma japanskog parlamenta u Tokiju, prisustvovalo je više od 70 predstavnika japanskih kompanija iz različitih privrednih oblasti.

Ambasador Siniša Berjan je prisutnim potencijalnim japanskim investitorima predstavio privredne potencijale BiH i pružio detalјne informacije o poslovnom ambijentu, odnosno komparativnim prednostima za investitore, važećoj zakonskoj regulativi, procedurama za registraciju preduzeća, poreskoj politici i podsticajima, atraktivnim sektorima za ulaganje, kao i o investicionim projektima  i lokacijama u BiH.

Investicioni seminar je privukao veliku pažnju potencijalnih japanskih investitora, između ostalog, iz oblasti građevinarstva i arhitekture, informaciono-komunikacionih (IT) tehnologija, visoko-tehnološke industrije, energetike, turizma i trgovine, polјoprivredno-prehrambene industrije, marketinga i prodaje, farmaceutsko-kozmetičarske industrije kao i sektora pružanja konsalting usluga. 

Ambasada je ovom prilikom učesnicima seminara podijelila i propratne materijale, odnosno brošure i prezentacije na japanskom jeziku.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.