Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.1.2023 20:53
Ambasador Bakir Sadović se sastao sa predsjednikom i zamjenikom predsjednika Parlamenta Norveške Gharahkhanijem i Lindovom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Bakir Sadović sastao se 11. januara 2023. godine sa predsjednikom Parlamenta Norveške Masudom Gharahkhanijem, s kojim je razgovarao o unaprjeđenju bilateralnih odnosa između dvije zemlje i o parlamentarnoj saradnji Bosne i Hercegovine i Norveške u narednom periodu.

Ambasador Sadović se tokom posjete Parlamentu Norveške sastao i sa poslanikom Ahmedom Lindovom, zamjenikom predsjednika Parlamenta Norveške, inače političara bosanskohercegovačkih korijena. Tom prilikom ambasador Sadović je čestitao Lindovu na novoj funkciji i zaželio mu da uspješno predstavlja svoje glasače koji su ga izabrali, ali i da svojim primjerom podstakne iseljenike iz Bosne i Hercegovine na veći angažman u političkom životu Norveške.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.