Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.5.2022 15:30
Ambasador Jusić predao akreditivna pisma sultanu Omana

Ambasador Bosne i Hercegovine za Sultanat Oman sa sjedištem u Rijadu Muhamed Jusić uručio je 10. maja 2022. godine akreditivna pisma sultanu Sultanata Oman Haitham bin Tariq Al Saidu.

Tokom prijema kod sultana bilo je riječi o mogućnostima unapređenja bilateralne saradnje između dvije države na različitim poljima, a naročito na polju ekonomske i kulturne razmjene. Ambasador Jusić je u razgovoru sa sultanom istakao da dvije zemlje imaju sve uslove za dalje jačanje bilateralne saradnje, te za nastavak uspješne saradnje u međunarodnim tijelima i organizacijama.

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i ministar vanjskih poslova Sultanata Oman Sayyid Badr bin Hamad bin Hamood Albusaidi, sa kojim se ambasador Jusić sastao dva dana ranije i tom prilikom mu uručio kopije akreditivnih pisama.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.