Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
1.10.2021 21:55
Kampanja javne diplomatije Ministarstva vanjskih poslova BiH „12 dana mira“ – Rim

Uz angažman Ambasade BiH u Rimu, 1. oktobra 2021. godine ozvaničeno je bratimljenje mostova "Stari most" i "Ponte Vecchio", kao i akt prijateljstva između gradova Mostara i Bassano del Grappa. Radi se o mostovima koji imaju isto ime i vrlo sličnu historijsku priču.

„Ovo bratimljenje je i izraz želje za kulturnom, ekonomskom i drugom saradnjom između Bosne i Hercegovine i Republike Italije. Mostovi, ne samo da povezuju dvije obale, već virtualno povezuju i dvije zemlje i narode, otkrivaju nam sličnosti i podsjećaju na univerzalno kulturno i humanističko nasljeđe“, naveo je u svom obraćanju ambasador BiH u Republici Italiji Slavko Matanović.

Događaju su pored ambasadora Matanovića sudjelovali i gradonačelnica Bassano del Grappa Elena Pavan, gradonačelnik Mostara Dario Kordić, ambasador Republike Italije u BiH Marco Ruzza, kao i brojni građani Bassano del Grappa.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.