Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
1.10.2021 10:55
Kampanja javne diplomatije Ministarstva vanjskih poslova BiH „12 dana mira“ – Prag

U sklopu kampanje "12 dana mira" Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu organizirala je druženje u prostorijama Ambasade za lokalnu osnovnu školu, gdje su se đaci imali prilike upoznati sa našom zemljom, znamenitostima, historijom, prirodnim ljepotama i gastronomijom. Djeca su također imala priliku vidjeti kako izgleda posao ambasadora, te kako funkcionira rad jedne ambasade.

Kampanjom "12 dana mira" podsjećamo na Bosnu i Hercegovinu i bogatstva u njezinoj različitosti, na mir kao osnovnu odrednicu i civilizacijski doseg, te je Ambasada Bosne i Hercegovine prašku osnovnu školu povezala sa jednom osnovnom školom u BiH,  gdje su na jutrošnjem druženju djeca iz Praga ispisivala poruke i crteže za svoje vršnjake u BiH koje su im potom uputili poštom, u svrhu uvezivanja škola i djece koja su u današnjem vremenu moderne tehnologije možda i posve zaboravila na pisanje pisama i razglednica.

Škola je Ambasadi poklonila djelo učenika o najpoznatijim bosanskohercegovačkim i češkim znamenitostima. Simboličnim puštanjem u zrak balona na kojima su također bile ispisane poruke mira, obilježena je posvećenost promoviranju Bosne i Hercegovine kao destinacije koju bi unatoč teškoj prošlosti, svi trebali posjetiti, kao zalog za budućnost mira i humanosti, te otkriti jedan dragulj prirodnih ljepota i ljudske gostoljubivosti.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.