Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.9.2021 22:27
Kampanja javne diplomatije Ministarstva vanjskih poslova BiH „12 dana mira“ – Kairo

U organizaciji Ambasade BiH u Kairu, 28. septembra 2021. godine održan je dvosatni događaj pod nazivom Biblioteka uživo: „Komšija, čuj moju priču!“ tokom kojeg su predstavnici bosanskohercegovačke dijaspore u Kairu prenijeli vlastita iskustva o suživotu u BiH, odnosno o integriranju u egipatsko društvo. Okosnicu priče su činile četiri teme - simbola: most, rijeka, vodenica i priroda. Događaj je održan na otvorenom, u kafeteriji  Centra za kulturu Saui - točak kulture u Kairu, u kultnom mjestu egipatske prijestolnice. Predstavnici bh dijaspore prenijeli su svoja iskustva iz BiH iz njenog/njegovog rodnog mjesta, odnosno rodnog mjesta njihovih roditelja, i napravili paralelu s iskustvom života u Egiptu.

Događaj je izazvao značajno interesiranje lokalne zajednice, prije svega mladih, studenata i zaljubljenika u kulturu koji i inače i posjećuju kafeteriju centra za kulturu Saui i koji su predstavljali ciljnu grupu za ovaj događaj.

Učesnicima i gostima su uručeni skromni pokloni - setovi fotografija mostova, rijeka, vodenica i prirodnih bogatstava BiH, a bila im je poslužena i tradicionalna kafa koja se pije u BiH (turska/bosanska/srpska/domaća/crna).


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.