Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.9.2021 16:01
Kampanja javne diplomatije Ministarstva vanjskih poslova BiH „12 dana mira“ – ambasada Kuvajt

U sklopu kampanje javne diplomatije Ministarstva vanjskih poslova BiH pod nazivom „12 dana mira“,  u organizaciji Ambasade BiH u Državi Kuvajt, 23. septembra 2021. godine održana je šetnja mira kroz jedan od najljepših parkova u gradu Kuvajtu.

Sudionici su bili kako kuvajtski državljani tako i predstavnici bh zajednice u Kuvajtu. Zajednica bh državljana u Kuvajtu nije brojna ali je visoko obrazovana i izuzetno cijenjena u ovoj zemlji. Mnogi od njih su značajno doprinijeli prijateljstvu sa kuvajtskom stranom i podržali ih u njihovoj želji da posjete Bosnu i Hercegovinu, te da investiraju u našu zemlju. Zbog toga je i jedna od poruka sa današnjeg skupa bila “Investiraj u BiH, investiraj u mir”.

„Na temelju naučenih lekcija iz prošlosti Država Kuvajt i Bosna i Hercegovina mogu biti dobri promotori mira i uspostave postkonfliktnog povjerenja“, rekao je ambasador BiH u Državi Kuvajt Sanjin Halimović.
 
Nakon šetnje kroz park, druženje je nastavljeno uz razgovor na teme kampanje „12 dana mira“, a tom prilikom veleposlanik Halimović je svim učesnicima uručio prigodne poklone.

Cilj dvanaestodnevne kampanje je pozicioniranje Bosne i Hercegovine kao zemlje mira, slobode i suživota u čemu Ministarstvu vanjskih poslova i diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u svijetu pomažu umjetnici, privrednici, aktivisti, djeca i mladi ljudi.


 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.