Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
23.9.2021 13:51
Kampanja javne diplomatije Ministarstva vanjskih poslova BiH „12 dana mira“ – Ambasada Rijad

Za vrijeme trajanja kampanje javne diplomatije Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, koja se pod nazivom „12 dana mira“ održava od 21. septembra do 2. oktobra 2021. godine, Ambasada BiH u Rijadu na društvenim mrežama - profilima Ambasade i drugim partnerskim medijima - realizira medijsku kampanju na arapskom jeziku koja kroz zaseban vizualan izraz promovira BiH kao uspješan primjer izgradnje mira.

BiH se predstavlja kao sigurna i stabilna destinacija za turizam i investicije, kao zemlja koja je u ovom dijelu svijeta bila poznata po ratu i stradanju, a danas po sve većem broju turista i investitora.

Kampanja „12 dana mira“ se, uz PR i medijske aktivnosti, provodi i putem društvenih mreža Ministarstva vanjskih poslova BiH - Facebook i Twitter.


 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.