Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
20.6.2024 13:41
Konzul gerant Selma Užičanin se sastala sa ministrom za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost Srbije Usamom Zukorlićem

Konzul gerant Bosne i Hercegovine u Generalnom konzulatu BiH u Novom Pazaru Selma Užičanin se sastala 19. juna 2024. godine sa ministrom za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost Srbije Usamom Zukorlićem. Usama Zukorlić je i predsjednik Stranke pravde i pomirenja, a sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Skupštine Republike Srbije Edin Đerlek.

Konzul gerant Užičanin je čestitala ministru Zukorliću nedavno imenovanje za ministra u Vladi Republike Srbije, te izrazila zadovoljstvo otvaranjem novih mogućnosti za saradnju dvaju država, prije svega kroz projekat "CONNЕCTIVITY" koji je dio Berlinskog procesa. Užičanin je istakla značaj povezivanja kroz infrastrukturne projekte, ali i projekte iz oblasti obrazovanja i kulture.

Ministar Zukorlić je istakao značaj funkcionisanja Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru kako "zbog veza koje Bošnjaci imaju sa Bosnom i Hercegovinom, tako i zbog velikog broja bosanskohercegovačkih državljana u Novom Pazaru i Sandžaku", te je poželio dobrodošlicu i uspješan rad.

 

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.