Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
5.5.2024 10:33
Ambasada Bosne i Hercegovine u Islamabadu učestvovala na humanitarnom diplomatskom bazaru

Ambasada Bosne i Hercegovine u Islamabadu učestvovala je 5. maja 2024. godine na humanitarnom diplomatskom bazaru „Taste the World“, koji je organizirala Asocijacija supružnika ambasadora akreditiranih u Islamskoj Republici Pakistan.

Aktivnosti organizacije štanda Ambasade BiH, na kojem su predstavljena tradicionalna bosanskohercegovačka jela, koordinirala je i vodila supruga ambasadora Bosne i Hercegovine u IR Pakistan Samela Čohodarević. 

Cilj diplomatskog bazara je bio predstaviti gastronomiju svijeta, a ukupan prihod od prigodne prodaje ulaznica donirat će se u humanitarne svrhe. Na ovogodišnjem bazaru je učestvovalo više od trideset diplomatsko-konzularnih predstavništava i međunarodnih organizacija akreditiranih u IR Pakistan.

Učešće na bazaru je bila izuzetna prilika za predstavljanje bosanskohercegovačke kuhinje kao i za upoznavanje posjetilaca bazara sa ovim segmentom nematerijalne kulturne baštine u Bosni i Hercegovini, koja ima duboke korijene u historiji i porodičnim tradicijama. Štand Bosne i Hercegovine je bio izuzetno zapažen i posjećen.


23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.